Werkwijze

Door middel van gesprekken, spel en creatieve activiteiten help ik je kind bij het ontdekken van zijn eigen kracht en kwaliteiten, het vergroten van zijn zelfvertrouwen en het omgaan met emoties en moeilijke situaties.

“Emoties mogen er zijn!”

 

Als een kind zich blij en gelukkig voelt, groeit het zelfvertrouwen en maakt een kind ook gemakkelijker verbinding met anderen in zijn omgeving. Mijn focus ligt dan ook op wat een kind wel kan, waar het goed in is en welke eigenschappen/ talenten jouw kind heeft.

 

Aanpak

Kennismakingsgesprek

Nadat we elkaar telefonisch of via whatsapp hebben gesproken, vind ik het belangrijk dat de eerste kennismaking met ouder en kind fysiek plaatsvindt. Graag ontmoet ik jou als ouder maar het allerbelangrijkste is dat het kind zich vertrouwd en op z'n gemak voelt bij mij. Dat is namelijk de basis voor een goed vervolg. We bespreken jullie wensen en verwachtingen. Een gemiddeld behandeltraject bestaat uit ongeveer 4 sessies maar is geheel afhankelijk van de vraag en de behoefte van het kind.

 

Coachsessie (1 uur)

Een coachsessie vindt plaats bij mij thuis of we gaan lekker buiten wandelen. Net waar het kind zich op dat moment goed bij voelt. Daarnaast kan de sessie ook in de natuur plaatsvinden. Hieronder geef ik daar meer uitleg over.

Het kan soms voorkomen dat een sessie wat langer duurt omdat de ene keer een kind gemakkelijker praat dan de andere keer. Ik vind het dan belangrijk om te kunnen luisteren naar jouw kind en wil dan niet het gesprek stoppen omdat het uur voorbij is. Het kan dus voorkomen dat je bij het eventueel ophalen van jouw kind, eventjes moet wachten. Uiteraard reken ik daar geen extra kosten voor.

Coachsessie in de natuur (1,5-2 uur)

Het kan ook zijn dat je kind het liefste buiten is. Hoe leuk is het dan om samen heerlijk het bos in te gaan en gewoon te genieten van de natuur. Ondertussen ga ik op natuurlijke wijze het gesprek aan en luister ik naar wat jouw kind mij te vertellen heeft. We maken gebruik van alle materialen die de natuur ons te bieden heeft.

 

"Onze zoon vindt het vaak lastig zijn grenzen aan te geven en nee te zeggen als hij iets liever niet wil. Bij Wilke kon hij hierover praten en leren door creatief bezig te zijn en door rollenspellen. Hij vindt het erg leuk en ook heel helpend! Waardevolle gesprekken en tools waar hij mee verder kan! Heel gaaf."